Λέγομαι Φραγκίσκος Πενίδης και έχω τρέλα με τη φωτογραφία και το video, αλλά η ιστορία δεν ξεκίνησε ακριβώς έτσι.

Έχω καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη αλλά μένω στην Αθήνα και προσπαθώ να ταξιδεύω όσο περισσότερο μπορώ. Τα Σαββατοκύριακα του χειμώνα μάλλον θα με βρείτε σε κάποιο βουνό που έχει χιόνι. Τις υπόλοιπες περιόδους δεν έχω συγκεκριμένες προτιμήσεις, ο στόχος είναι απόδραση από τα συνηθισμένα. Αλλά ακόμα και να μην καταφέρω να φύγω εκτός πόλης, η βόλτα στο κέντρο με αναζωογονεί όσο χρειάζομαι.

Γενικά θα με περιέγραφα ως άνθρωπο που δεν μπορεί να κάτσει ήσυχος. Συνέχεια ασχολούμαι με κάτι ή καταπιάνομαι με κάτι καινούργιο. Θέλω να εξελίσσομαι και κάθε project το αντιμετωπίζω σαν μια πρόκληση, μια ευκαιρία να προχωρήσω ένα βήμα πιο πέρα.

Θέλω να εξελίσσομαι και κάθε project το αντιμετωπίζω σαν μια πρόκληση, μια ευκαιρία να προχωρήσω ένα βήμα πιο πέρα.

Η φωτογραφία και το video δεν είναι μόνο δουλειά αλλά τρόπος ζωής. Απ’ όταν ανακάλυψα τον μαγικό κόσμο της εικόνας με κέρδισε 100% και αυτό με οδήγησε στο να ακολουθήσω τα μέσα οπτικής επικοινωνίας στις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές μου σπουδές. Έχοντας ασχοληθεί με το γραφιστικό κλάδο, τα 3D αλλά και τα motion graphics μπορώ να έχω μια σφαιρική αντίληψη για την οπτικοποίηση μιας ιδέας. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που κατάφερα την αγάπη και το χόμπι μου να το μετατρέψω σε επάγγελμα. Είναι πολύ όμορφη η στιγμή που μια καινούργια ιδέα δημιουργείται ή η στιγμή που κοιτάω την οθόνη της μηχανής μου και βλέπω τη φωτογραφία που είχα σχηματίσει πριν από λίγο στο μυαλό μου.

Η φωτογραφία γάμου είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ζωής μου γιατί από μόνη της είναι κάτι το μοναδικό. Η προσωπική επαφή με ανθρώπους που ζουν τη σημαντικότερη μέρα της ζωής τους δίνει πανέμορφες εικόνες. Το καλοκαίρι του 2016 έζησα την εμπειρία της φωτογράφισης γάμου από την άλλη μεριά της φωτογραφικής μηχανής. Έμαθα πολύ περισσότερα ως φωτογράφος γάμου από αυτή την εμπειρία από όσα μπορεί να φανταζόμουν και το χάρηκα πολύ περισσότερο απ' όσο φανταζόμουν.

H ζωή είναι μοναδικές στιγμές και μ' αρέσει να τις καταγράφω, είτε το μέσο είναι το video είτε η φωτογραφία.